Uitleg over groepenkasten

 In Wonen

Iedere dag kun je weer veel leren, ook over groepenkasten. Een andere naam ervoor is een verdeelkast of de verdeelinrichting. In deze kast wordt de elektriciteit beveiligd en dan weer verdeeld over de groepen. Je hebt in je eigen woning een groepenkast nodig om elektrische apparaten te kunnen voorzien van stroom. De vraag is dan alleen welke groepenkast heb je nodig. Je hebt namelijk de 1 fase en de 3 fase kasten. Welke kast je kiest hangt af van welke apparaten er gebruikt worden. Bij woningen en kleinere bedrijfspanden wordt vaak een 1 fase kast gekozen. Je kunt deze gebruiken voor de meest gangbare elektrische apparaten. Maar heb je krachtstroom nodig, dan is het beter om voor een 3 fasen kast te kiezen. Je zou daarbij kunnen denken aan een elektrische kookplaat die gebruikt moet worden.

Inhoud groepenkast

Het is ook interessant om te weten waar dat een groepenkast uit bestaat. Dit is namelijk een kast met installatieautomaten en nog een aantal componenten die nodig zijn om spanning op een veilige manier van de centrale naar apparaten te transporteren. De hoofdschakelaar is sowieso aanwezig, maar ook een aardlekschakelaar en de groepen. Ook is er een din-rail aanwezig. Een kast kan altijd uitgebreid worden met bijvoorbeeld een kookgroep, een bel transformator, of een bliksembeveiliging. Ook een stopcontact kan er aan toe worden gevoegd. Het is maar net wat er allemaal nodig is en het is dan ook vaak maatwerk wat er binnen een woning of een bedrijfspand nodig is. Iedereen kan zelf beslissen wat er nodig is en het is dan ook goed om te weten wat er allemaal kan en dan na te gaan wat je nodig hebt.

Advies inwinnen

Je staat er gelukkig niet alleen voor want er zijn genoeg specialisten op dit gebied die jou kunnen helpen als je advies wenst. Op die manier kun jij er namelijk achter komen wat je het beste kunt doen en wat de kosten zijn. Zij kunnen je dan ook echt advies op maat geven en zeggen wat jij moet doen en wat je niet nodig hebt. Het is dan ook goed dat je bij twijfel altijd contact opneemt en advies in gaat winnen zodat het bij jou ook veilig gebruikt kan worden.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Huis in Antwerpen verkopen