Verschillende airconditioners en ventilatoren

 In Producten, Wonen

Klimaatbeheersing binnen de woning kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. De meest gekozen manieren om dit ten uitvoer te brengen zijn airconditioning en ventilatoren. De vraag naar deze vormen van klimaatbeheersing is de laatste jaren groot geworden. Immers worden de zomers steeds warmer, waardoor de behoefte aan een koele temperatuur binnenshuis groter is geworden. Je hebt hierbij de keuze uit meerdere airconditioners en ventilatoren. Hieronder worden de verschillende airconditioners en ventilatoren voor je op een rijtje gezet.

Wandairco

Uit de naam kun je al halen dat deze airco aan de wand wordt bevestigd. Installeren is een makkie en middels de afstandsbediening stel je deze precies in zoals jij voor ogen hebt. Dankzij het vermogen is de wandairco geschikt voor elke ruimte binnen een woning, maar voor grotere ruimtes (bijvoorbeeld een kantoor) zul je een airco met meer vermogen nodig hebben.

Mobiele airconditioner

Deze mobiel airco kun je overal plaatsen, en dankzij de wieltjes is deze airco ook weer makkelijk te verplaatsen. Dit biedt je een mate van flexibiliteit. Aan de hand van de slang wordt warme lucht naar buiten afgevoerd. Deze slang vermindert de flexibiliteit weer, want deze moet je naar buiten kunnen leiden.

Ventilator

In tegenstelling tot airconditioners verlagen ventilatoren de temperatuur binnen een ruimte niet. Er wordt een koude luchtstroom op gang gebracht, welke een verkoelend effect heeft. Gevoelsmatig lijkt het hierdoor koeler wanneer je in de buurt van de ventilator bent, maar de algehele temperatuur van een kamer wordt niet verlaagd.

Vloerairconditioner

Deze airco wordt net boven de vloer geplaatst, veelal onder het vensterbank van één van de ramen binnen je woning. Deze vorm van airco wordt vooral gebruikt voor kamers met schuine plafonds. Een goed voorbeeld hiervan is een zolderkamer. Omdat vloerairconditioners vaak voorzien zijn van warmtepompen, kun je deze tijdens de winter gebruiken als warmtebronnen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search