Hou houd ik mijn huis koel tijdens warme dagen?

 In Wonen

Tijdens de warme zomerdagen kun je wel wat verkoeling gebruiken. Buiten in de schaduw zul je dit al snel vinden, maar ook binnenshuis wil je het liefst een koelere temperatuur behouden. We kennen immers allemaal wel die warme zomernachten waarin we bijna letterlijk ons bed uit drijven omdat het zo warm is in het huis. Daarom ben je er bij gebaat om je huis koel te houden tijdens de warme dagen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hieronder worden een aantal tips voor het koel houden van je huis tijdens warme dagen voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: warme lucht buiten houden

Warme lucht buiten houden is prima te doen middels een aantal maatregelen. Ten eerste is het aan te raden om ramen en deuren dicht te houden tijdens warme dagen. Hierdoor kunnen zonnestralen en de warme lucht van buiten niet hun weg naar binnen banen. Door gordijnen, zonwering, rolluiken en dergelijken gesloten te houden, zorg je er tevens voor dat de warmte niet binnen kan geraken. Dit zal zorgen voor een koeler huis.

Tip 2: isoleer je woning

Bij isolatie heb je misschien iets van: dat is toch bedoeld om warmte  vast te houden? En inderdaad, tijdens koude dagen is dit wat isolatie doet. Maar tijdens de zomermaanden houdt isolatie je huis koel door de warmte juist buiten te houden. Als je nog niet over isolatie beschikt, is dit een uitstekende maatregel tegen warmte binnenshuis.

Tip 3: creëer geen warmte binnen

Middels diverse apparaten en klusjes binnenshuis creëren je onnodig warmte. Denk aan binnen koken, terwijl je buiten kunt barbecueën. Ook een apparaat als de droger heb je niet nodig, want je kleren zullen prima in de zon kunnen drogen. En tevens de waterkoker kun je beter niet aanzetten.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search