Hoe zorg ik voor een opgeruimd huis?

 In Lifestyle, Wonen

Een opgeruimd huis: voor sommigen van ons is het bijna een utopie. Net nadat we het huis opgeruimd hebben, ligt het alweer vol met rommel. En ook onze intenties zijn soms beter dan de realiteit. We zijn van plan om het huis bij te houden, maar het opruimen schiet er toch weer bij in. Maar hoe zorg je dan voor een opgeruimd huis? Hieronder volgen een paar tips die je helpen bij het in stand houden van een opgeruimd huis.

Tip 1: Ruim op in kleine stapjes

Soms stapelen de opruimtaken zich op. Voor je het weet, verlies je het overzicht compleet. Je ziet door de bomen het bos niet meer. De taak lijkt zo groot dat je er al moe van wordt als je er aan denkt. Dit leidt tot apathie en inactiviteit. Daarom is het slim om de opruimklus in kleine stappen te verdelen. Maak bijvoorbeeld elke dag een kwartier vrij om op te ruimen. Zo klaar je langzaam aan een grote klus, of zorg je er juist elke dag voor dat de rommel zich niet kan opstapelen.

Tip 2: Laat spullen niet staan

Misschien herken je het wel: je hebt heerlijk gegeten, maar je ruimt de borden niet meteen op. Deze blijven op de bank of de tafel staan, wat zorgt voor extra rommel. Door deze en andere spullen meteen op te ruimen, hou je jouw huis opgeruimd.

Tip 3: Maak een logische indeling

Als spullen een vaste plek hebben, is het makkelijker om deze op te ruimen. Echter kiezen velen er nog steeds voor om spulletjes zomaar willekeurig weg te gooien. Niet leidt dit alleen tot rommel in diverse lades, maar het maakt het ook een stuk moeilijker om je spullen weer terug te vinden wanneer je deze nodig hebt.

Tip 4: Gooi spullen weg

Velen van ons bewaren onnodig spullen. Dit terwijl we bepaalde dingen echt niet meer nodig zullen hebben. Echter zullen deze spullen door hun aanwezigheid nog steeds voor een rommelig gevoel binnen het huis zorgen. Door spullen weg te gooien zorg je voor een meer opgeruimd huis.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search