Gazon en warmte

 In Tuin

Geef het gazon water als het niet droog is

Waar we van houden, willen we koesteren en koesteren. Zelfs ons gazon, vooral als het droog is. We hebben veel geld en werk geïnvesteerd en willen dan voorkomen dat ons geliefde groen uitdroogt. Bij normale begroeiing heeft het gazon ongeveer 2 liter water per m² per dag nodig. Hoe warmer hoe meer. Vanaf 30 ° wordt uitgegaan van een dagelijkse behoefte van 4 liter.

Hoe kan ik het gazon het beste besproeien?

Laten we uitgaan van een waterbehoefte van 2 liter per dag. Dan heeft ons gazon zo’n 14 liter per week nodig. U kunt het gazon elke dag besproeien. Maar we doen het gazon geen plezier. De wortels hoeven niet te proberen vocht te krijgen. Afhankelijk van de aard van de bodem kan het gazon 7 dagen of langer zonder water. Dan moeten de wortels streven en diep gaan. Het is dus beter om minder en dan meer water te geven. Voorbeeld: één keer per week 15 liter per m² of twee keer per week 7 liter. Sterke wortels zijn de basisvoorwaarde voor een gezond, veerkrachtig gazon.

Waar moet ik water mee geven?

Water komt ook door de tuinslang. Meestal in te grote hoeveelheden tegelijk. Beregeningshulpmiddelen zijn beter, b.v. Sprinkler. Deze worden vervolgens aangepast zodat de gewenste hoeveelheid water in de langst mogelijke tijd aan het gazon wordt gegeven. Verdeel dus niet in zeer korte tijd 15 liter over het systeem. Het bewateringsproces kan uren duren. Met een watermeter (vanaf 15 euro) kun je zien wanneer de benodigde hoeveelheid is gestroomd.

Wanneer begin ik met water geven?

Iedereen zou een regenmeter in zijn tuin moeten hebben. Simpele zijn verkrijgbaar vanaf 5,00 euro. Nu kun je zien hoeveel neerslag er is gevallen. Als de droge fase aanbreekt, moeten we ons gazon in de gaten houden. Er is een eenvoudige kicktest. Als de zon het gazon heeft verlaten, ga dan het gazon op en kijk hoe snel het opstaat. Gebruik van water langer dan 20 minuten!

Beluchting

Water (H2O) bestaat uit waterstof en zuurstof. Belangrijke elementen voor de bodem om micro-organismen en organische stoffen te vormen. Beluchten en schuren geven de wortels sneller het gewenste effect. Een organische / minerale meststof (bijv. Animatio professional meststof) heeft niet alleen een ondersteunende werking, maar is ook een belangrijke toevoeging. Het gazon water geven is daarom een ​​belangrijke factor voor het behoud van gezonde, diepe wortels. Als u van uw gazon houdt, moet u het gazon laten “vechten”. Hij zal ons bedanken, dat is zeker.

Nog één belangrijke tip

In de hoogzomer moet je nooit gras zaaien of graszoden leggen. Daarvoor is het veel te droog. Zaad gaat snel bij warmte dood, nadat het ontkiemt is, en het gras van de graszoden heeft vochtig en kouder weer nodig om de wortels tot 10 centimeter in de grond te laten geraken. De herfst of het voorjaar zijn betere momenten.

Neem ook een goede leverancier die verstand van zaken heeft, en die ook diverse soorten graszoden kan aanbieden, bijvoorbeeld graszodenkopen.nl.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search