Tuintrends zomer 2019

 In Inspiratie, Lifestyle, Trends, Tuin

Als je op de hoogte wilt zijn van een aantal van de tuin trends voor de zomer van 2019, ben je hier aan het goede adres. Een goed ingerichte tuin stelt je in staat om meer te genieten van de tuin, de omgeving en het goede weer tijdens de zomer. Bovendien vergroot een mooie tuin de gezelligheid als je bijvoorbeeld gasten uitnodigt. Hieronder vind je een aantal van de tuin trends voor de zomer van 2019.

Trend 1: een levendige tuin

Het is heerlijk om het gevoel te hebben dat de tuin leeft. Dit effect versterk je door bijvoorbeeld een vogelhuisje te plaatsen in de tuin. Dit werkt uitnodigend op kleine vogeltjes, waardoor je tuin een stuk levendig voelt. Ook kun je rekening houden met uiteenlopende insectjes of visjes in je vijver. Op deze manier bruist je tuin van leven.

Trend 2: kindvriendelijke tuinen

Bij het inrichten van de tuinen wordt er steeds meer rekening gehouden met de kleintjes. Ook zijn er velen die een duurzame tuin willen. Duurzaamheid houdt tevens in dat je rekening houdt met toekomstige veranderingen zoals kinderen. Als je bij de aanleg al rekening houdt met dergelijke factoren, zul je in de toekomst minder grote aanpassingen hoeven te doen. En dat zal je ook een hoop geld besparen.

Trend 3: futuristische tuinen

Een tuin moet wel echt voelen als je eigen tuin. Eén van de manieren waarop je dit voor elkaar krijgt is door een echte unieke tuin te creëren. Daarom is het futurisme een trend van dit moment. Opvallende kleuren, aparte symmetrie, blauw-paarse kleuren, tegels met watergeleiding en diverse andere elementen maken jouw tuin op een unieke manier futuristisch.

Trend 4: rustige tuinen

Futuristische tuinen zijn vrij extravert. Toch is er ook een andere trend die juist de nadruk legt op rustige tuinen. De tuin is immers een ideale plek rondom je woning om even goed te ontspannen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search