Subsidie zonnepalen en voordelen

 In Producten, Trends, Wonen

Zonnepalen, al jarenlang zijn ze in opkomst als duurzame en milieuvriendelijke optie voor het vergaren van energie voor jouw woning. De zonne-energie die de panelen, welke zich op jouw dak bevinden, opvangen wordt omgezet in stroom. Hiervoor hoeft het geen zonnige dag te zijn, want ook als er bewolking is vergaren de panelen nog steeds energie. Wanneer je besluit om zonnepanelen te plaatsen op jouw dak, kun je gebruik maken van verschillende vormen van subsidie. Hieronder kun je hier meer over lezen. Daarnaast worden een aantal van de voordelen van zonnepanelen voor je aangestipt.

Zonnepanelen subsidie

Waar er voorheen sprake was van een nationale subsidieregeling voor zonnepalen, is deze inmiddels afgeschaft. Zonde, want zulke milieuvriendelijke maatregelen zouden eigenlijk aangemoedigd moeten worden door de overheid. Het is wel mogelijk om de Btw terug te vragen wanneer je zonnepanelen gekocht hebt. Mocht je niet genoeg geld hebben voor zonnepalen, kan een Energiebespaarlening worden afgesloten. Voor deze lening krijg je een gunstige rente. Voor zonneboilers zul je nog wel subsidie kunnen ontvangen. Deze verwarmen het water middels zonlicht. Je krijgt hiervoor zo’n 650 euro aan subsidie.

De voordelen van zonnepanelen

De milieuvriendelijkheid van zonnepanelen is niet het enige voordeel dat gepaard gaat met deze panelen. Ten eerste zijn zonnepanelen een slimme investering omdat je hierdoor flink geld kunt besparen. Je investeert dus een beetje, maar binnen een aantal jaren heb je deze investering dubbel en dwars terug verdiend. Eigen opgewerkte zonne-energie hoeft niet afgerekend te worden bij je energieleverancier immers. Hierdoor ben je dus minder afhankelijk van de leverancier. Je kunt ook nog een bedrag ontvangen wanneer je energie terug levert bij een surplus. Daarnaast wordt de waarde van je huis hoger wanneer zonnepanelen geplaatst worden. Deze panelen leiden immers tot lagere maandlasten. Tot slot is deze groene stroom altijd te gebruiken.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search