Woontrends zomer 2019

 In Inspiratie, Lifestyle, Trends, Wonen

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor jouw interieur, is het absoluut een aanrader om eens naar deze woontrends voor de zomer van 2019 te kijken. Trends ontwikkelen zich immers continu, en woonideeën zijn altijd welkom. Als je op zoek bent naar inspiratie, zul je dit hier vinden. Hieronder vind je de woontrends voor de zomer van 2019. Deze ideeën kun je gebruiken voor diverse kamers binnen jouw woning.

Trend 1: duurzaamheid

Het wordt een steeds belangrijker thema: duurzaamheid. Of het nu gaat om het inrichten van je tuin, het aanschaffen van een product of het inrichten van je woning, duurzaamheid is een factor waar je altijd rekening mee moet houden. Niet alleen gaan deze producten lang mee, maar ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Je kunt hierbij denken aan meubels en accessoires van materialen zoals riet, linnen of kurk. En ook planten worden meer en meer gebruikt binnen het interieur. Deze zijn niet alleen maar mooi en duurzaam, maar ze zuiveren tevens de lucht binnen je woning. Duurzaam en beter voor jezelf!

Trend 2: color schemes

Color schemes, vrij vertaald naar kleurschema’s, houden in dat je overal in je huis kleuren uit dezelfde kleurgroep doorvoert. Hierdoor ontstaat een consistentie die er voor zorgt dat alles binnen jouw woning goed bij elkaar past. Het interieur voelt als één geheel, terwijl de individuele deeltjes toch uniek zijn. Voor de zomer van 2019 zullen deze kleuren vooral pasteltinten zijn. Je kunt hierbij denken aan beige tinten, okergeel, donkerbruin, warm grijs, roze, donkerpaars en dergelijke kleuren.

Trend 3: thema’s

Color schemes zijn een manier om voor consistentie binnen je woning te zorgen. Een andere manier waarop dit kan is door voor jouw interieur een thema te kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is Miami Vibes. Hierbij worden vooral pasteltinten gebruikt. Daarnaast keren elementen van deze zonnige stad terug in het interieur: de kleur van de azuurblauwe zee, palmbomen of cactussen als decoratie binnen de woning, geometrische patronen en tropische touches.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search